Var ut med Sigurd Harhjärta och Cozzie på en kortare skrittur i går på förmiddagen och fick sällskap av Emma och Valfrid Tvärnit.
Igår var en bra dag med lite Ninjamoves :)

Sam var relativt cool och med relativt cool menar jag att det bara på den korta biten Tavastvägen-Lillsockltvägen kom endast 2 ninjamoves.
De som känner Sam vet att då är det en bra dag :)
Nåja, hur som helst skrittade vi upp till "Jan&Colas" och vände sen hem tillbaka.
När vi var påväg hem och red över bron som går över bäcken kom moves nr 3 för då var det något troll som bet Sigurd i baken ...

Cozzie är jätteduktig och springer antingen framför eller bakom hästarna när man är ute och rider. Han bryr sig inte i andra hundar om han inte får tillåtelse att gå och hälsa,stannar och sätter sig ner när man säger åt honom och så vidare.
Igår undersökte han diket och vägtrumman när vi svängde in på Tavastvägen.
Inne i vägtrumman satt tydligen en intet ont anande Lisa-katt...
Som minst sagt blev döskraj då Cozzie kika in i trumman.
Hon flög ur vägtrumman som skjuten ur en kanon, torrt gräs och snö yrde runt Lisa när hon drog iväg upp i närmsta träd bredvid vägen!

Valfrid Tvärnit konstatera på fjärten av en blårök "VI FLYYYYYR!"och hoppade 5 meter framåt Sigurd i sin tur, som normalt inte drar iväg, fick ben som kokt spagett i och sa "HJÄLP JAG DÖÖÖÖÖR" och försvann under mig!

Jag kan inte annat än skratta åt incidenten. Det känns så himla komiskt att sitta på Sam när han liksom sjunker ihop en halv meter under en. Stackars min lilla Sigurd Harhjärta :)
(Men tillika är det där jyst en sådan grej som bilister borde tänka på när de kör precis upp efter en, bara för att hästen är trafiksäker betyder det inte att den inte kan reagera på tillexempel ett sådant överraskningsmoment.)


Sam blev en aningen mer taggad efter katt äventyret och fick lite mer pompp i bakdelen men summan av kardemumman kom det bara 2 Ninjamoves till innan vi var hemma :)


 
 
Min fina hjälpreda och terrängkompis Cozzie
 
 
Over and Out
Peace ♥♥