; Trollungen -

Make a difference!

feb 17, 2014 / 0 kommentarer

Hjälp en häst – SHV via H&M We Love Horses

Hoppas att alla hästmäniskor är med!
(Klicka på bilden för att dela din status och läsa mer. )
 
 
 
 
Over and Out
Peace ♥♥
Läs mer

I miss you Mom <3

feb 14, 2014 / 0 kommentarer
 
 
 
 
Over and Out
Peace ♥♥
Läs mer

Åh alla dessa människor som inte tänker!

feb 5, 2014 / 0 kommentarer

Ikväll red jag ut med Agneta,Ann och Linda och igen träffade vi på en par tre chaufförer som glömt slå på hjärnan när de gav sig ut i trafiken. Den första chauffören i en vit bil har dessutom småbarn så man skulle ju tro att han tänkte till lite mer. Men nej.

Jag blir så trött på dessa bilister. Kan de inte förstå att de inte bara utsätter oss för fara och även sig själva? Får de min Sam över bilen är risken stor att de åker från platsen i en svart säck platta som en pannkaka! Då är det försent att lätta på gasen och försent att ha brått hem!


Fast Sigurd var på tårna redan före och drog lite ballerinahopp under kvällens skrittlänk så uppförde han sig exemplariskt då vi mötte bilarna som kom emot oss i hög hastighet. 

Sen mötte vi en stor traktor med ordentligt stor plog på efter byvägen, Ann och jag la upp handen så att han skulle sakta in vilket han inte gjorde... Hästen före Sigurd vände på ett fempenni och drog förbi oss jämnsides med traktorn men fina Harhjärtat mitt fortsatte skritta framåt utan att bralla till det! 


Linda hann rida ner på en äng med Kleo så när jag stanna Sam såg jag bara Linda men inte till Ann och Agneta bara den stora röda traktorn! Så jag hoppade av Sigurd innan han reagerade på tumultet bakom oss.

Tur nog hade Agneta fått in Elli på en infart på motsatt sida av vägen och Ann lyckades vänd Ami!

Tack och lov så slutade incidenten väl men det var INTE traktorchaufförens förtjänst för han fattade inte att stanna fast han hade en häst springandes bredvid traktorn och en annan häst backande framför traktorn!!
Varför ska det vara så himla svårt att visa hänsyn till andra medtrafikanter i trafiken?!

Det är fem före att den här händelsen blir polisanmäld!


Over and Out från en mycket pissed off Trollunge!!

No Peace today!

Läs mer

Råmsboll!

feb 4, 2014 / 0 kommentarer
En av stallets hästar är en riktig råmsboll och trampar runt och smutsar ner underlaget i HELA boxen på nollkommanix. 
Så i går så beslutade jag mig för att göra ett experiment i hans box! Började med att mocka ur hela boxen och la in helt ny halmpellets och tog sen bajs från en annan hästs box och la det där jag tycker han ska skita!

Resultatet efter natten såg riktigt bra ut i morse.
Får se hur det utvecklas och om jag lyckas :)


Experimentet "råmsbollen" dag 1.
Fortsättning följer...

Hur gör ni med hästar som råmsar i boxen?

Over and Out
Peace!
Läs mer

Man ska inte säga något före man står nere på backen igen :) !

feb 1, 2014 / 1 kommentarer
Var ut med Sigurd Harhjärta och Cozzie på en kortare skrittur i går på förmiddagen och fick sällskap av Emma och Valfrid Tvärnit.
Igår var en bra dag med lite Ninjamoves :)

Sam var relativt cool och med relativt cool menar jag att det bara på den korta biten Tavastvägen-Lillsockltvägen kom endast 2 ninjamoves.
De som känner Sam vet att då är det en bra dag :)
Nåja, hur som helst skrittade vi upp till "Jan&Colas" och vände sen hem tillbaka.
När vi var påväg hem och red över bron som går över bäcken kom moves nr 3 för då var det något troll som bet Sigurd i baken ...

Cozzie är jätteduktig och springer antingen framför eller bakom hästarna när man är ute och rider. Han bryr sig inte i andra hundar om han inte får tillåtelse att gå och hälsa,stannar och sätter sig ner när man säger åt honom och så vidare.
Igår undersökte han diket och vägtrumman när vi svängde in på Tavastvägen.
Inne i vägtrumman satt tydligen en intet ont anande Lisa-katt...
Som minst sagt blev döskraj då Cozzie kika in i trumman.
Hon flög ur vägtrumman som skjuten ur en kanon, torrt gräs och snö yrde runt Lisa när hon drog iväg upp i närmsta träd bredvid vägen!

Valfrid Tvärnit konstatera på fjärten av en blårök "VI FLYYYYYR!"och hoppade 5 meter framåt Sigurd i sin tur, som normalt inte drar iväg, fick ben som kokt spagett i och sa "HJÄLP JAG DÖÖÖÖÖR" och försvann under mig!

Jag kan inte annat än skratta åt incidenten. Det känns så himla komiskt att sitta på Sam när han liksom sjunker ihop en halv meter under en. Stackars min lilla Sigurd Harhjärta :)
(Men tillika är det där jyst en sådan grej som bilister borde tänka på när de kör precis upp efter en, bara för att hästen är trafiksäker betyder det inte att den inte kan reagera på tillexempel ett sådant överraskningsmoment.)


Sam blev en aningen mer taggad efter katt äventyret och fick lite mer pompp i bakdelen men summan av kardemumman kom det bara 2 Ninjamoves till innan vi var hemma :)


 
 
Min fina hjälpreda och terrängkompis Cozzie
 
 
Over and Out
Peace ♥♥
Läs mer