...på om de är lämpliga på sin tjänster!
Min personliga åsikt är att de inte är det!
Sen innan blodtrycket hunnit lägga sig kommer nästa insändare i ÖT.
Herr Nyman är lika oinformeradsom de två övriga tyvärr.
Igen predikas det små delar om vad som står i bibeln.
 
Jag blir så heligt förbannad .
Jag kan inte för mitt liv förstå varför någon annan människa har något att göra med någon annans sexuella läggning överhuvudtaget.
Varför detta med sexuell läggning gång på gång ska hängas ut överhuvudtaget.
 
De borde också verkligen ta sig en riktig funderare på vad de lägger sin energi på.
Hur täcks de ens ,som kyrkoherde och som kaplan,kyrkans män, dömma och  förolämpa människor på det här sättet.
Men det blir ju lätt så när man är rädd för något.
 
Tänk att vi lever på 2019 och det fortfarande ska sarmas om detta.
Att det fortfarande finns människor som är så totalt oupplysta i frågan.
Att det finns människor som inte har det här på klart med att vara homosexuell inte är annorlunda än att vara heterosexuell,det är inte onaturliga och är inga konstiga böjelser med att vara homosexuell.
För vem skulle det vara onarturligt och skadligt?
De är helt vanliga människor.
Precis du läste rätt,
Helt vanliga människor!
För att än en gång klargöra saken, för de som inte förstått tar vi det igen, det här med att vara homosexuell betyder inte att man som homosexuell vill gifta sig med varje person av samma kön lika lite som varje heterosexuella vill gifta sig med varje person av motsatt kön.
Det betyder att du som heterosexuell inte på något vis "är i fara" eller att de utgör något sorts hot mot dig som herrarna i Kristinestad och Esse tycks tro..
Ens sexuella läggning och kärleken mellan två personer är mellan dem och ingen annan har något med det att göra, överhuvudtaget
Förstått ?!?!
 
Jag tycker verkligen inte att det är rätt av vare sig kyrkoherden,kaplanen i Kristinestad eller herr Nyman i Esse att uttala sig om saker de helt klart uppenbart inte har koll på.
 
Alla människor ska oavsett ha samma rättigheter och behandlas med respekt .
Deras uttalande är respelktlöst så det osar om det,långt från okej och inte acceptabelt.
De uppfyller ju knappas heller kriterierna i sin arbetsbeskrivning om att vara en god ledare och tjänare för sin församling då de har skillnad på folk.
 
Håller med Patrik Hagmans uttalande om  att ska man ha en helt bibeltrogen syn så kan man inte plocka och välja efter behag.
Att gång på gång citera små delar ur bibeln,börjar vid det här laget vara ganska så platt.
Det finns MÄNGDER av saker som INTE följs  så hur kan det då komma sig att jyst deras tolkning av den här delen är så "viktig" att följa?
 
Nyman anser i sin insändare att Bo-Göran Åstrand inte kan uttrycka sig som han gör men ser du K.Nyman , en församlingsherde kan uttrycka sig och BÖR uttrycka sig precis som Bo-Göran Åstrand gör för det är att visa kärlek,respekt och förståelse för alla .
Hur täcks man ens skriva att han leder in sin hjord på en farlig väg?
Det är nog tyvärr K.Nyman som är inne på en farlig väg med sina skriverier och sitt dömmande.
 
Jag hoppas verkligen och  av hela mitt hjärta att om de tre ovanstående herrarna har barn att ingen av de barnen kommer att visa sig vara homosexuella. För det kommer isåfall inte sluta väl.
 
Hur skulle det vara om de istället skulle lägga sitt krut och konsentrera sig på att vara en god kristen och en förebild för sin församling.
Vilket de verkligen inte enligt min åsikt ens är i närheten av att vara nu.
Gnäll inte heller sen då folk går kyrkan och stå där med förvåningens finger i häpnadens mun, för det mina goda herrar är ingen annans fel än ert!
Hur skulle det vara om herrarna tillbringade mindre tid att dömma folk på pappret / bakom skärmen och tillexempel började delta som frivilliga och hjälpa människor i stället?
 
Jag är inte "högt" utbildad men jag är rätt smart i allafall (stöddigt sagt, javisst men så är det).
Jag har dessutom fått den bästa uppfostran man kan få av en helt underbart fin mamma som lärde mig  att alla ska ha samma rätt och har rätt att bli accepterade för vem de är.
 
De tre ovanstående herrar borde ha gått i skola hos min mamma.

Alla har rätt till en åsikt men att man bedriver häxjakt på en folkgrupp är ingen åsikt utan regelrätt mobbning och förföljelse.
De visar sig då inte vara något bättre än Hitler och hans sjukt snedvridna åsikter och propaganda.
 
Om alla kunde acceptera att alla har samma rättigheter och rätt att vara vem de är kunde världen vara en så mycket bättre plats.
 
 
Älska och låta älska.
Frågor på det?
 
Over and Out!
No Peace today!
 [Kyrkan på fotot har inget med inlägget att göra]