Åter en gång blommar debatten om vaccinering eller inte vaccinering upp.
Jag tänker inte dra upp en massa forskning hit och dit för det är ju som att spilla vatten på en gås...
Alla forskning är ju ändå ENLIGT motståndarna bara fiffel och båg. Så nu bara lite allmänt om hur bra ni vaccinmotståndare har det TACKVARE att det finns vaccin och majotiteten är vaccinerade,

Tack vare min mamma som var hälsovårdare och mitt tidigare jobb som veterinärsbiträde anser jag mig ha lite baskunskap om vaccin och vaccinering, ja förutom då vanligt bondförnuft.

Ni ska någon gång ta och ta en promenad på gravgården (valfri, de finns över allt) , läsa på äldre gravstenar och räkna alla de barn som dött i en ålder mellan 0-10 år. Ta sen och titta i gamla kyrkböcker och se där varför så många barn dog i tidig ålder.

De vanligaste dödsorsakerna var epidemisjukdomar, som olika febersjukdomar, dysenteri, mässling och scharlakansfeber. Smittkopporna var en extremt smittsam sjukdom med hög dödlighet som skördade många offer och var den vanligaste dödsorsaken på 1700-talet. I dag är den utrotad. Smittkoppsvaccinet kom i början av 1800-talet och redan 1816 blev vaccinering obligatorisk. Att man var vaccinerad noterades i husförhörslängderna. Sedan minskade dödligheten mycket snabbt. Redan på 1830-talet vaccinerades mer än 80 procent av alla barn. .(Källor: Wikipedia, Nordisk Familjebok 1800-talsutgåvan, Anbytarforum på nätet, ”Ordbok för släktforskare” av Kent Andersson och Henrik Anderö.)

Har ni träffat någon som levt med sviterna efter till exempel tuberkulos?
Min mormor fick på 1950-talet tuberkulos och lades in på sanatorium, hennes barn min mamma och min äldre morbror placerades hos släktingar och min yngsta morbror på barnhem då hennes man -min morfar- låg ute till sjöss i svenska flottan.
Resten av hennes liv drogs hon med nedsatt lungkapacitet p.g.a skador på lungorna efter tuberkulosen.

Har ni som är så negativa till vaccin någon gång sett ett djur som smittats av stelkramp?
Nej knappast har ni det, för då skulle ni nog fort som attan vaccinera era barn mot det.
Det har jag och det är ingen vacker syn!
De flesta människor i västvärlden vaccineras ett flertal gånger under barndomen (och sen efter ett visst antal år). Sjukdomen anses här hos oss vara mer eller mindre utrotad men i fattigare länder orsakade stelkramp cirka 59 000 dödsfall 2013.

Tänk att ni fortfarande vägrar inse och inte är medvetna om att det är tack vare oss som vaccinerats och de som nu vaccinerar sina barn som ni kan lämna era barn ovaccinerade?!

Läs Katarinas inlägg i dagens ÖT och begrunda!

 
 
 
Jag tänker inte här eller på FB kommentera detta vidare.
Over and Out!