Nu har det gått över en vecka sedan jag meddelade Aylas ägare om vad veterinären sagt,
Detta skrev jag åt henne den 4.4 :

Eftersom jag är utbildad veterinärassistent och har arbetat som det i över 10 år , kan jag aldrig lämna något jag undrar över .

Jag har funderat på hur bra det är för Ayla att gå ut på promenader , springa i full galopp i hagen , bocka, rulla sig och så vidare så jag har haft två veterinärer ( oberoende av varandra ) för att göra en kontroll på Ayla ( en veterinär är utbildad i Sverige och Tyskland har sin egen hästklinik och lång erfarenhet av behandling av hästar , och den andra har också lång erfarenhet av behandling av hästar , Equiterapeuten har 15 års erfarenhet ) och gör en undersökning av ryggen .

Veterinärernas uppfattning var att det finns absolut inga bevis för att Ayla har en lös benbit i ryggen eller skulle ha haft . Om hon skulle ha haft en lös benbit , skulle smärtan vara så illa att hon utan att tveka skulle visa det ! En lös bit av ben i ryggen är en fraktur i ryggraden.

Dessutom skulle det ha varit omöjligt att rida henne alls om hon hade haft en sådan skada i ryggen sedan unga . Ännu mindre sannolikt skulle hon ha hoppat 1 meters banor och fälttävlan med en sådan skada .

Ayla visar ingen smärta i ryggen , ingen hälta , är liksidig med en fin rörliga höfter , sträcker sig när tryck appliceras på svansen . Problemet är , enligt veterinären , att Ayla saknas muskler (där av hon snubblar ) och är stel.... Dock har hon förmodligen spatt på hennes vänstra baksida ( saker som äldre hästar får ) .

Rekommendationer från veterinärer är att Ayla ska ridas och bantad , mycket terrängridning och markbommar tills hon byggt upp muskelmassa tillbaka , och så att styvheten försvinner .

 
Har fortfarande inte fått något annat svar än följande den 4.4
 
Jag kommer att skriva till dig när jag kommer från jobbet. Hon var i bästa skick någonsin när detta hände. Mycket bra muskler och balans. Långa och lösa rörelser. Regelbunden stretching, massage, ridning och träning. Ju bättre hon fick, desto värre snubblade hon.
 
 
Då svarade jag:

Jag menar inte att vara elak! Jag vill bara att du ska vet vad de veterinärer sagt och jag vill veta vad jag har att göra med, fakta, inte gissningar! Så jag vet att jag inte gör något fel. 

Veterinärerna säger hur som helst  att hon inte har eller har haft en lös ben i ryggen. Det läker intte så där bara av sig själv utan att det märks på hästen. Och det skulle visa i hennes sätt att röra sig och i ryggen! Om du vill ha en röntgen jag kan ta Ayla till Kaustby för att röntga henne (de kan göra det där,hon behöver inte till Hyvinge).

Nu har hon inte svarst som lovat...Så få se nu då.
Faktum kvarstår,jag tror fullständigt på veterinärerna.
 
 
 


 
 
 
 
 


 


 
Over and Out!
Peace ♥♥