; Trollungen -

Dressyrpass

feb 25, 2013 / 0 kommentarer
På dagens schema var det dressyr och galopplyft som gällde för Sam. Red på den ny skottade ridplanen i vackert vårväder (mutade en av stallägarens söner igår så han skotta planen med traktorn )
 
Sam tyckte att allt var oerhört spännande till att börja med,gick och kikade och kolla på allt. Minishettisen Harry verkade,enligt Sam, oerhört skum i sin hage , han går ju alltid i samma hagen men i alla fall... :)
 
Börja med att töja och böja åt båda hållen fortsatte med lite skänkelvikningar för att få honom mera konsentrerad på mig men fick börja göra halt, ryggning  och sen direkt fram i skritt innan han gav sig. Sen övergång trav-skritt och med fokus på att verkligen skritta fram efter övergången! Sam stannar ofta upp "för bra" i övergången.
 
Galopplyften var av varierande framgång och då alltid i vänstergaloppen :) Jag får inte riktigt igenom vänster skänkel så Sam lyfter då istället höger galopp men till sist så fick vi några riktigt fina lyft i vänster varv. Höger galopplyften var helt super om än ibland lite explosiva :) Han drar iväg och blir lätt i bakdelen när det blir för skoj!
 
Trava sen ner honom ut till vägen När vi var påväg hemåt igen som måste jag bara testa ett vänsterlyft men det blev ett höger igen men Sam hade bara så fin galopp så jag skulle kunnat fortsatt hela dagen :) I just love my Horse!
 
Blev banan för Sam som belöning efter passet!
 
Läs mer

Longring i djupsnö och annan seriös träning

feb 21, 2013 / 0 kommentarer
Måndag blev longeringsdag för Sam. Gick ut med honom på en av åkrarna så att han fick jobba ordentligt i djupsnön! Sam börjar alltid med att bralla iväg,pipa och bocka när vi kommer ut på åkern men nu när det är så mycket snö så håller han inte på så länge... :)
Han jobba sen riktigt duktigt då han fått bralla lite. Sam är jätterolig att longera för han är så himla lydig! Skritta av honom efter vägen sen.
 
När vi kom tillbaka till stallet var hus&hem från Lannäslunds skolor där,de har stalldag på måndagar och är då på Tavast och hjälper till, och en av flickorna kom fram och sa att hon nog är rädd för hästar men om hon får hälsa på Sam så jag sa givetvis får du det men lägg fram handen så att han får lukta på dig först.
Sam börja ju genast slicka på hennes hand och hon lyste upp och tyckte att han hade så varm och len tunga. Sen kom 6 andra ungdomar dit och ville gosa med honom.
Sam stod stilla som en staty ändrade inte en min och lät alla krama och klappa honom.
Jag är stolt över honom!
 
På tisdagskvällen blev det en skrittlänk för Sam med Agneta på Elli, Cissi och Lerijs och Jenni på Baron runt Pachin och Urellas. Blåste lite kallt men vad gör det när man är i trevligt sällskap!
 
Igår kväll kom Josse och Poju med mig och Agneta och eftersom Poju inte riktigt gillar bilar och Josse red honom för tredje gången så blev det ett konditionspass i djupsnö! Försökte mig på konsten att korttrava i djupsnön med resultatet att jag studsade omkring som en gummiboll i sadeln... Sam har ju inte direkt världens minsta trav men kul var det! Vi korttrava en bit längs med skogsvägen sen och då kände man ju sig som värsta dressyrryttaren :)
 
 
Läs mer

My heart Rexx

feb 19, 2013 / 0 kommentarer
Min andra ligist Rexx är 10 år gammal,en blandning mellan Schäfer och Bayerskviltspår hund och hämtades från Siilinjärvi 14 december 2002.
Han var liten som en råtta och vägde 2.6 kg,det enda som var stort på honom var öronen och tassarna!
 
Rexx är helt fantastiskt snäll och helt otroligt känslig. Lämnar jag honom hemma så är hans liv förstört :) Rexx är en riktig enmanshud och utan tvekan är jag hans" mamma" och ingen annan!
Han är väldig lydig och gör vad man än ber honom om!
 
Rexx gillar inte vinter,snö och kyla. Under vintern så det oftast Back on Track täcke som gäller annars fryser han så han skakar!
På kvällarna då vi ska ut sista vändan innan natten så är det bara att bokstavligen knuffa honom ur soffan annars låssas han som om att han inte hör mig och ligger kvar och myser....
 
Läs mer

Veckan blev en terrängvecka för Sam

feb 17, 2013 / 0 kommentarer
Japp,veckans saldo blev 6 dagar i terräng då... hoppsan,tänk så det kan gå! Nåja i går var Sam ledig för jag var hela dagen, från kl 7:45 - 18:00, i Kronoby och assisterade veterinären Tomas som ställde upp och kastrerade hankatter för evenemanget "Pallit Pois" som GamlaKarlebynejdens Djurskyddsförening ordnade.
 
På fredag red vi ut med Emma & Valentinor som också går under namnen Vallu eller Valfrid Tvärnit. Det var en mycket knyckig terrängrunda/dressyrpass för i Sigurd Harhjärtas värld lurade det faror precis över allt.... Blev en del korttrav med många halvhalter för att få hernn(herrarna..) uppmärksammad på att någon satt på ryggen ! Galoppen var en aningen knyckig och med en del risker för att Valfrid skulle få Sigurd i famnen, för plötsligen så ser Sam saker som han aaaldrig sett förr!! Som mystiska omkull blåsta träd med snö på ,å JO de har varit där ALLA gånger vi ridit förbi... NEVER sa Sam !
Kan ändå inget annat än skratta åt hans knasigheter!
 
Idag tog jag 2 av ligisterna med då jag red upp i skogen längs en skogsväg som går vid stallet. Träna skänkelvikningar i korttrav och galopp från skritt. Sam vet vad som väntar så en del av galopplyften blev lite explosiva! Men han var så duktig,inga *Gaaah* det-är-något-jättefarligt-där-ute-i-skogen-jag-döööör-brallningar idag!
 
 
           Dressyrhästen Sigurd Harhjärta
Läs mer

Tillåt mig presentera Fohrmans Joy

feb 14, 2013 / 0 kommentarer
Joy är äldst av ligisterna och är av rasen Finsk lapphund.
Joy går också under namnen Poui och Grodan...
Han har en attityd som få och är det spralligaste som går i en päls!
Han fyller 13 år den 18 februari men beter sig som en unghund.
 
Han är otroligt lydig då han vinner något på det och själv vill ,annars visar han helt klart fingret åt mig, ser på mig med blicken "Do I look like I care??" och gör som han själv behagar :) 
Kan en massa trix och förstår allt man säger åt honom.
Hans specialitet är att avliva minkar...
 
Joy har stor skillnad på folk och människor han inte gillar ignorerar han och låssas att de inte finns. Barn är han inte vidare förtjust i.
 
 
 
 
 
.
 
 
Läs mer